Theater Tim  |   Marionetten  |   Contact  

 

Verhalen

 

 

 
 

 

 Theater Tim

 Marionetten

 Uit andere landen

 Agenda

 Reacties

Workshops

 Over mij

 Contact

 

Verhaal: Tim op zoek naar het geluk van Prinses

Duur: ca. 25 minuten

Prinses is haar geluk kwijt geraakt en Tim moet het weer vinden. Hij gaat op zoek en komt verschillende mensen en dieren tegen die elk hun eigen manier hebben om gelukkig te zijn. Tim vind het wel heel bijzonder dat je gelukkig kan worden wanneer je iets spannends beleeft of iets beter kan dan een ander. Ook aan de kinderen wordt gevraagd waar zij gelukkig van worden. Uiteindelijk komt Tim weer bij Prinses en vertelt hij van zijn belevenissen, en dat hij geleerd heeft dat iedereen zijn eigen manier heeft om gelukkig te worden. Hij helpt Prinses het geluk in haar zelf te vinden.

Verhaal: Tim en de afval in de woonkamer:

Duur: ca. 35 minuten

Tim ontmoet de ooievaar. Die is heel erg boos, omdat hij in een scherf getrapt is in zijn sloot en nu rubberlaarzen moet dragen. Hij wil naar prins Goud en hem om hulp vragen.

De flamingo gooit afval in de piano in het kasteel van prins Goud. Met deze piano wil de pianospeler een concert geven voor de prins. Eerst denken de prins en de pianospeler dat Tim het afval in het piano heeft gedaan, maar Tim helpt om de flamingo te betrappen. Hij legt uit dat hij het afval alleen maar terug brengt. De mensen brengen het afval in de woonkamer van de dieren, en de vogels brengen het nu in de woonkamer van de mensen. Er moet een oplossing gevonden worden en dat lukt hen uiteindelijk ook.

Programma naar de voorstelling:

  • interactie over het thema: natuurbescherming
  • de kinderen kunnen contact opnemen met de marionetten, ze zelf bewegen
  • de kinderen kunnen zelf de ervaring maken, hoe het is een marionet te zijn

Verhaal: “Wij vieren ons zelf”

Duur ruim 30 minuten

Het verhaal: "Wij vieren ons zelf"gaat om een aap die in een groep vogels terecht is gekomen. Maar omdat hij zo anders is en soms ook gekke dingen doet is niet iedereen blij met hem. Een vogel wil hem helpen en zoekt ondersteuning.

Ook gaan ze op zoek naar een word wat het tegenovergestelde van pesten uitdrukt.

Tim helpt ook graag mee omdat hij weet dat het niet leuk is als ze grappen maken over zijn rode haar.

Aan het eind komt alles goed en zij vieren met elkaar dat iedereen iets anders goed kan doen.

Programma naar de voorstelling: Interactie met de kinderen over de thema’s:

  • iedereen is anders en kan iets anders heel goed
  • hoe gaan we met elkaar om: wat voelt goed en wat niet

Verhaal: Tim en de kleuren

Duur: ruim 35 minuten

Tim en Lucy maken heel veel lawaai en dat vindt de tovenaar maar niets. Hij laat uit ergernis alle kleuren verdwijnen. Tim en Lucy zijn heel erg geschrokken en verdrietig. Tim gaat op zoek naar iemand die de kleuren kan terug halen. Misschien kan Moeder Aarde helpen.

Tim beleeft verschillende avonturen met dieren en een kabouter tot hij uiteindelijk toch Moeder Aarde ontmoet. Aan het eind van het verhaal word alles weer goed, of zelfs nog beter dan vroeger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor